- Norsk Barnehagebarometer er reskt og enkelt, i tillegg svært rimelig å benytte.

Media om barnehager og foreldrenes tilfredshet.

Stadig oftere kan vi lese at foreldre er misfornøyd med den barnehagen de benytter. Det er ikke vår erfaring med de som benytter våre undersøkelser. Selvfølgelig kan de være detaljer som kan bli bedre, men fordi barnehagens ledelse og foreldreutvalg benytter undersøkelser blir ting rettet opp.

Klikk her - www.norskbarnehagebarometer.no

Ta kontakt. Les gjerne litt om hva media skriver.

Mangel på mat. Dårlig hygiene. Riskofylte lokaler og liten styring. Slik drives enkelte familiebarnehager i Oslo og Akershus. Det er opprørende, men enda mer opprørende er det at dårlig regelverk og mangelfull kontroll gjør det mulig.

INGENTING OPPTAR SMÅBARNSFORELDRE mer enn at barna deres har det bra. Da er det forstemmende å se hvordan enkelte private aktører etablerer barnehage etter barnehage med en kvalitet som ligger langt under det minstemål foreldre må kunne forvente av dem de overlater ansvaret for sine små håpefulle til.

Når Aftenposten denne uken har avslørt at flere familiebarnehager i Oslo og Asker, eid og drevet av en og samme kvinne, stenges fordi forholdene er under enhver kritikk, opprører det mange. Vi kan nesten ikke tro at det er sant, at noen som påtar seg ansvaret for små barn, kan svikte så totalt.

Barn blir ikke vasket etter bleieskift. Dårlige hygieniske forhold. Mangel på mat og drikke. Kniver som ligger usikret. Mangel på pedagogisk oppfølging. Mangel på planlagte personalmøter og foreldremøter. Listen over kritikkverdige forhold som foreldre og ansatte har varslet kommunene om, er lang. Så er da også barnehagene blitt stengt etter hvert som det ble klart at det bare var på papiret at alt var på stell.

Les mer

Store kontraster i Oslo-barnehagene

«Oslo-barnehagen = kvalitet»? Se for deg et betonggulv med tynt linoleumsdekke, omgitt av murvegger der ett strøk hvitmaling forsøker å dekke over gamle farger. I taket mangler det plater slik at ledningene synes mellom kalde lysstoffrør.

Så tenker du deg hvor kaldt det kan bli i en gammel murbygning der det ikke har vært varmet opp på månedsvis, en kulde som kryper opp gjennom betonggulvet og bare bremses litt av varmen som ble satt på samme morgen. Og så, i dette lokalet, plasserer du åtte små barn mellom 11 og 14 måneder. Flere av barna kan ikke gå, så de krabber rundt på det kalde gulvet. Det finnes ingen leker eller bøker i rommet, det skal visstnok kjøpes inn senere.

Les mer

Barnehagen holder mål!

Over 90 prosent av norske foreldre er fornøyde med barnas barnehagetilbud. Se avstemning nederst i artikkelen.

Dette viser en undersøkelse Kunnskapsdepartementet har gjennomført om foreldres tilfredshet med barnehagetilbudet.

– Resultatene i denne undersøkelsen viser at vi har svært gode barnehager i Norge. Regjeringens barnehagereform har ikke bare gitt langt flere barn en barnehageplass, men også et godt tilbud av høy kvalitet, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, står det i pressemeldingen fra regjeringen.

– Men kvaliteten på enkelte områder kan bli ennå bedre. Det jobber vi med nå.

 

Les mer