- Hva gjør du for å sikre dine kunderelasjoner

Kunderelasjoner viktig punkt i strategien!

Kunderelasjon kan være så mangt, alt avhengig av hvem man snakker med. Mange tenker CRM - Customer Relationship Management og da som et IT-verktøy, men her tenker jeg mer på relasjonen mellom menneskene i bedriftene som har, eller ønsker å få, et økonomisk relatert samarbeide.

Vi skal har drøfte tema i forhold til å utvikle kundeforholdet, optimalt. (under arbeid)

Nei takk til useriøs smøring.

Vi har sikkert alle vært i en situasjon hvor vi gjerne skulle gjort "noe" ekstra for å sikret at vi fikk en ny kunde, eller var sikker på å få beholde en gammel kunde. Noen har også litt dårlig samvittighet for å ha godt for langt, men i Norge er det ikke mye utagerende smøring, selv om det sikkert forekommer. Og når det avdekkes, står mediene klare til angrep. Så med dette lille skremsels senariet over hode, forlater vi denne delen av kunderelasjons "byggingen".

Bilde viser utbredelsen av korrupsjon rundt i verden.

Kunderelasjoner hadler om å være profesjonell!

Kunde relasjon i vår verden er å forstå og leve opp til kundens forventninger og behov. Vi har benyttet en modell for kundeutvikling i mer enn 20 år når kundestrategi skal bygges. Denne modellen heter NETT+. Nytte, Enkelhet, Troverdighet, Tilgjengelighet og + litt mer enn forventet. Det er nettopp +'et som dette handler om å finne løsningen på.

Alle kunder forventer at du leverer i henhold til avtale og at det er en god kommunikasjon og dialog i samarbeidsprosessen.

Hva er det som skal til for å bygge gode relasjoner?

Det handler vel om å bruke sundt bondevett, i tillegg til litt fornuft og en liten dasj av eget ønske. Det er jo lov å selge litt, men alt til sin tid.

Først og fremst handler det om å gjøre jobben. Sørge for å levere etter avtale. Følge opp og sikre at alt er ok. Om ikke ta ta og følge opp. Så tenke om det er noe i tillegg som burde gjøres. Har opplæringen vært god nok, der det er relevant. Gjennomgå avtalene slik at alle forstår hva de innebærer og hvordan ting skal håndteres ved feil el.l.

Så handler det om å sikre at brukerne også forstår, for oftest er det andre enn de som signerer avtalene som skal benytte de innkjøpte varer og tjenester.